KİTAP..ŞİBUMİ..




 ŞİBUMİ NE DEMEK?

herhalde belirsiz bir anlamda, üstelik yanlış olarak kullanıyorum. Ya da bana öyle geliyor. Anlatılmayacak bir niteliği tarif etme çabası. Bildiğin gibi şibumi, sıradan, olağan görünümlerin altında yatan gizli üstünlükleri anlatır. Şöyle düşün; O kadar doğru bir söz ki, cesaretle söylenmesine gerek yok. O kadar dokunaklı bir olay ki, güzel olmasına gerek yok. 




O kadar gerçek ki, sahici olmasına gerek yok. Şibumi demek, bilgiden çok anlayış demek. İfade dolu bir sessizlik demek. Kendini kanıtlama gereği duymayan bir alçak gönüllülük demek. Sanatta Şibumi zarif bir basitliği ifade eder. Buna sabi denir. Felsefeyse kendini wabi olarak gösterir. Büyük bir ruhsal rahatlıktır ama pasiflik değildir. Bir insanın kişiliğindeyse...nasıl söylemeli... Hakimiyet peşinde olmayan otorite mi? Onun gibi bir şey..." OKUDUĞUM ŞİBUMİ KİTABINDAN ALINTI

Yorumlar

  1. Selamlar Gülçin,ilginç bir kitaba benziyor, okumak lazım,

    YanıtlaSil
  2. şibumi nefis bir kitap hobicim kesinlikle tavsiye ederim..çok şeyler öğretiyor insana..sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.

    Malum Kurban Bayramı yaklaşmaktadır. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı kutlar; tüm sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

    Bizleri Allah'a yaklaştıracak olan kurbanınızın da hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  4. hoşgeldiniz Recep bey; Allah razı olsun , ince düşünceniz ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim.
    bende sizin ve ailenizin ve tüm blogspot ailesinin kurban bayramını kutlar; hayırlara vesaile olmasını Rabbimden dilerim, sevgi ve saygılarımla :)

    YanıtlaSil
  5. Şerefsizimki hayatımda ilk kez okuyupta hiçbişey anlamadığım yazı bu sanırım :D Yada son bi kaç yılda :D Şibumuların içinde boğuldum :D Nası kitapmış o ya ^^

    YanıtlaSil
  6. bu kitap dehşet bişey admin hacı dünyanın en büyük seri katilinin nasıl biri olduğunu okurken şaşırıyorsun diyeyim :) sadece parağrafın küçük bir kısmını yazdım ama bu benim yazım değil bir alt satırda benim yazım var ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar